Afvallen met citroensap?

afvallen met citroensap

Hoeveel gewicht kun je verliezen met het citroensap dieet?

Afvallen met citroensap? Citroenwater is een drankje gemaakt van water gemengd met vers citroensap. Het kan zowel warm als koud gedronken worden. Van dit soort water wordt vaak beweerd dat het verschillende gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het verbeteren van de spijsvertering, het verbeteren van de focus en het verhogen van het energieniveau. Er wordt ook gezegd dat het je kan helpen als je wilt afvallen. Citroenwater is een populair onderdeel van veel diëten.

Citroenwater is laag in calorieën

Citroenwater is over het algemeen een zeer caloriearme drankje. Ervan uitgaande dat je het sap uit een halve citroen in water knijpt bevat elk glas citroenwater slechts zes calorieën. Als je dranken zoals sinaasappelsap en frisdrank ruilt voor citroenwater, kan dit een uitstekende manier zijn om calorieën te verminderen en te helpen bij het afvallen.

Een kopje sinaasappelsap (237 ml) bevat bijvoorbeeld 110 calorieën en een flesje frisdrank van 0,49 liter bevat 182 calorieën.

Het vervangen van zelfs maar één van deze dranken per dag met een glas citroenwater zou de dagelijkse calorie-inname met 100-200 calorieën kunnen verminderen. Sommige bewijzen laten zelfs zien dat het drinken van caloriearme dranken bij maaltijden het aantal totale calorieën dat tijdens de maaltijd wordt geconsumeerd zou kunnen verminderen.

Lees ook onze Fitchef review en ervaringen met korting. 

In een studie aten 44 vrouwen de lunch met een drank die calorieën bevatte en een die dat niet deed. Onderzoekers maten vervolgens de verbruikte calorieën.

Ze ontdekten dat het drinken van calorieën bevattende dranken zoals suiker-gezoete soda, melk en sap bij een maaltijd mensen niet compenseerde door minder te eten. In plaats daarvan nam het totale aantal geconsumeerde calorieën toe, vanwege de calorieën uit de drank.

Citroenwater bevat weinig calorieën. Citroenwater drinken in plaats van drankjes met een hoger caloriegehalte kunnen helpen om gewicht te verliezen.

Gehydrateerd blijven

Het drinken van voldoende water om gehydrateerd te blijven is een cruciaal onderdeel van je gezondheid. Het behouden van voldoende hydratatie is essentieel bij alles van het reguleren van de lichaamstemperatuur tot het verbeteren van de fysieke prestaties.

Sommige bewijzen suggereren ook dat gehydrateerd drinken kan helpen bij het afvallen. Onderzoek wijst uit dat verhoogde hydratatie de afbraak van vetten kan vergroten en het vetverlies kan vergroten. Goed gehydrateerd blijven kan ook helpen het vasthouden van water te verminderen, wat symptomen als opgeblazen gevoel, opgeblazenheid en gewichtstoename kan veroorzaken. Aangezien de meerderheid van het citroenwater bestaat uit water, kan het helpen bij het behouden van voldoende hydratatie.

Lees ook onze Fitchef review en ervaringen met korting. 

Afvallen met citroensap?

Vanwege de potentiële gunstige effecten op het metabolisme, verzadiging en hydratatie, is er enig bewijs dat water (inclusief citroen) voor gewichtsverlies kan zorgen.

In een onderzoek werden 48 volwassenen toegewezen aan twee diëten: een caloriearm dieet met 0,5 liter water voorafgaand aan elke maaltijd en een caloriearm dieet zonder water vóór de maaltijd. Aan het einde van de 12 weken durende studie hadden deelnemers in de watergroep 44% meer gewicht verloren dan deelnemers in de niet-watergroep.

JA! ik wil graag afvallen! Download dan hier het GRATIS ebook!!!

afvallen met citroensap

Het klaarmaken. (detox tip)

  •  Vul een groot glas met warm water.
  • Voor de juiste temperatuur vul je het glas voor de helft met gekookt water en de andere helft met koud water.
  • Geen citroensap uit een flesje maar echt citroen. Gebruik een half citroen knijp deze uit in het water.
  • Eventueel kan je ook nog gember of cayenne peper toevoegen voor meer smaak en vitamines.
  • Goed roeren en drinken dit direct op met een rietje. .
  • Wacht een half uur voordat je gaat eten.

Doe dit echte ochtend, of voor elke maaltijd.

JA! ik wil graag afvallen! Download dan hier het GRATIS ebook!!!

Reageren op dit artikel kan onderaan deze pagina. 

Lees ook onze Fitchef review en ervaringen met korting. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *