Bereken je BMI

bereken je BMI

Bereken je BMI!! Body Mass Index – (BMI) is een handige berekening voor het gezonde gewichtsbereik voor je lengte, het wordt vaak gebruikt door gezondheidswerkers.

Op onze website vertellen we je nooit wat je moet wegen of wat je persoonlijke streefgewicht zou moeten zijn. Als je echter enige hulp wilt bij het bepalen van je persoonlijke streefgewicht, kan je je  BMI berekenen vrouw en man.

Om je BMI te berekenen moet je je lengte in meters en je gewicht in kilogram weten. Deel dan je gewicht door je lengte in het kwadraat. Of voer gewoon uw lengte en gewicht in onze handige BMI-calculator hieronder.

Opmerking: een BMI-gids is niet altijd nauwkeurig voor mensen met een hoge spiermassa of voor mensen die zwanger zijn. Ook geldt de BMI calculator niet voor kinderen onder de 16 jaar. Het punt waarop iemands gezondheid door zijn gewicht in gevaar is, varieert ook tussen etnische groepen.

Bereken je BMI hieronder.

Hieronder een handige calculator voor het uitrekenen van je BMI

Your BMI is

minder dan 18,5 = Ondergewicht
18,5 tot 25 = Normaal gewicht
25 tot 30 = Overgewicht
30 tot 40 = Obesitas
meer dan 40 = Morbide obesitas

Het perfecte streven is natuurlijk normaal gewicht een beetje overgewicht kan op zich geen kwaad. Bij obesitas en Morbide obesitas moet je je echt zorgen gaan maken. Je bent dan niet alleen te zwaar maar het is ook enorm slecht voor je gezondheid. Lees ons artikel wat 5 % afvallen kan betekenen voor je gezondheid. 

JA! ik wil graag afvallen! Download dan hier het GRATIS ebook!!!

Reageren op dit artikel kan onderaan de pagina.