Bmi berekenen en hoeveel afvallen?

Bmi berekenen en hoeveel afvallen

Bmi berekenen en hoeveel afvallenBmi berekenen en hoeveel afvallen? Onze website gaat over BMI berekenen vrouw en alles wat daarbij komt kijken, dus ook afvallen. Op deze pagina ga ik je vertellen hoeveel je moet afvallen voor de juiste BMI.

Allereerst is het belangrijk om eerst je BMI te berekenen met de onderstaande tool, daarna vertel ik hoe de score werkt en hoeveel je moet afvallen.

Het kan dus ook zijn dat je BMI goed is en dat je helemaal niet hoeft af te vallen.

Bmi berekenen en hoeveel afvallen?

Voordat je wilt afvallen is het belangrijk dat je je BMI berekend, BMI betekent Body Mass Index. Je meet hier in principe het aantal kilogrammen dat je per vierkante meter lichaam weegt. Je krijgt als je de gegevens invult een score te zien.  Onder het schema kan je kijken wat deze score betekent en of je moet afvallen.

Your BMI is

Powered by BMI Calculator

Hieronder een overzicht van je score. Hier kan precies zien of je op het juiste gewicht zit en of je moet afvallen of misschien wel moet aankomen. Als je BMI 40 of hoger is raad ik je aan om contact op te nemen met je huisarts. Bekijk je score hieronder. 

 • BMI score < 18.5:
  Als je een BMI score hebt lager dan 18.5 hebt betekend het dat je ondergewicht hebt en dus te licht bent. Je zou moeten proberen om aan te komen, dit is vaak nog moeilijker dan aankomen. Als je BMI extreem laag is raad ik je aan om contact op te nemen met je huisarts.
 • BMI score 18.5 – 25: 
  Heb je een BMI score tussen de 18.5 en de 25? Dan heb je een perfect gezond gewicht. Probeer om dit gewicht vast te houden.
 • BMI score 25 – 30:
  Als je met je BMI tussen de 25 en 30 zit, heb je overgewicht. Het is aan te raden om te gaan afvallen. Dit kan al met een gezond dieet van bijv. de afslank recepten bijbel
 • BMI score 30-40:
  Heb je een BMI score tussen de 30 en 40? Dan heb je obesitas, wat betekend dat je te zwaar bent. Het kan zijn dat je lichamelijke klachten krijgt, omdat je te zwaar bent. Het is sterk aan te raden om te afvallen. Het is verstandig om gezond te gaan eten waardoor je afvalt, daarnaast is het erg belangrijk om wat meer te bewegen. 
 • BMI score 40 of meer:
  Een BMI score van 40 of meer betekend dat je veel te zwaar bent en dit kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Het is noodzakelijk dat je afvalt. Neem contact op met een huisarts.

 Bmi berekenen en hoeveel afvallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *