Hoeveel calorieën zitten er in een appel?

Hoeveel calorieën zitten er in een appel

Hoeveel calorieën zitten er in een appel? Af en toe krijg ik de vraag of er veel calorieën er nou eigenlijk in een appel zitten. Appels zijn natuurlijk gezond maar toch vragen mensen zich af hoeveel calorieën er in zitten en of je er dik van wordt.

Hoeveel calorieën zitten er in een appel?

Hieronder een overzichtje wat er nu eigenlijk aan calorie waarden in 100 gr. appel zit.

Eenheid 100 gr.
Kcal 54 kcal
kJoule 229 kjoule
Eiwit 0,4 gr. •
Koolhydraten 12,0 gr. •
Vet 0,0 gr. •
Voedingsvezel 2,3 gr. •
Natrium 0.002 mg.

Er zitten dus best wel wat calorieën in 100 gr. appel, maar dit betekent niet gelijk dat een appel ongezond is of dat je dik wordt van een appel. Het mooie van de appel is weer dat de appel veel goede koolhydraat achtige vezels bevat.  Dit betekent weer dat je niet dik wordt van appels. De vezels in de appel zorgen er juist weer voor dat je lichaam suikers niet in vet opslaat.

De vraag is een appel nu gezond blijft nu open staan. Natuurlijk is een appel per dag erg gezond. Ik zal je hieronder uitleggen waarom de appel gezond is.

In een appel zit pectine, pectine zorgt ervoor dat je lichaam ontgift en zuiverder wordt. Zware metalen als lood en kwik worden hierdoor uit je lichaam gehaald. Ook bevat de appel 10% van je dagelijkse aanbevolen voedingsvezels.

Gezond eten en recepten.

Ok, je weet nu dat een appel per 100 kg gemiddeld 54 Calorieën bevat en dat een appel erg gezond is. Zeker als je dagelijks een appel eet ben je al gezond bezig.

Maar als je meer gezonde recepten wilt eten en het liefst dagelijks dan raad ik je aan om de meest gelezen recepten boek "De afslank recepten bijbel  van Oscar Helm te lezen"

Ontzettende veel heerlijke recepten die stuk voor stuk simpel te bereiden zijn. Daarnaast zijn de recepten niet alleen maar super gezond maar ga je ook afvallen tot de perfecte BMI

Nu hebben we het alleen maar over de appel, een aantal maanden geleden heb ik ook al een artikel geschreven over andere soorten fruit en hoeveel suikers ze bevatten. Lees dat artikel hier. 

Bedankt voor het lezen, onderaan deze pagina kan je reageren, mocht je dat willen. 

Hoeveel calorieën zitten er in een appel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *