Wat een gewichtsverlies van 5% kan betekenen voor je gezondheid

gewichtsverlies

Wat kan 5% voor je betekenen? Je hoeft niet af te slanken om je middelbare school gewicht te krijgen om echte gezondheidsvoordelen te krijgen. Het verliezen van slechts enkele kilo's maakt een groot verschil. Vijf procent van je lichaamsgewicht 4 kilo voor een persoon van 80 kilo kan allerlei gezondheidsproblemen verbeteren en je ook beter laten voelen.

Aantal feitjes op een rij!!

Je  gewrichten

Slechts 4 extra kilo voegen 16 kilo druk op je knieën en andere gewrichten van het onderlichaam. Hierdoor kunnen je gewrichten eerder verslijten. Extra vet kan ook ontstekingen veroorzaken.  Zelfs een beetje gewicht verliezen kan deze effecten verlichten. Als je het volhoud krijg je veel minder kans op artritis op latere leeftijd.

Klik hier voor de afslank recepten bijbel ->>

afvallenVoorkomen van diabetes type 2

Als je meer kans hebt om de aandoening te krijgen, is gewichtsverlies een van de twee manieren om dit te voorkomen of uit te stellen. De andere is matige oefening - 30 minuten op 5 dagen per week. Als je al diabetes hebt, kan het verliezen van gewicht je helpen minder medicatie te nemen, je bloedsuiker onder controle te houden en de kans  verkleinen dat de aandoening andere gezondheidsproblemen zal veroorzaken.

 

 

Triglyceriden naar beneden brengen

Het zijn deeltjes in je lichaam die vet transporteren voor opslag en energie. Hoge waarden (meer dan 200 mg / dl) kan betekenen dat u een grotere kans heeft op een hartaanval of beroerte. Je kunt dichter bij gezonde niveaus komen (ongeveer 150 mg / dl) als u een beetje afslankt.

Hoge bloeddruk

Door extra lichaamsgewicht duwt je bloed harder tegen je aderwanden. Dat maakt je hart ook harder. Je kunt de druk met ongeveer 5 punten verlagen als je 5% trimt van dat getal op de schaal. Vermijd je zout en eet veel groenten, fruit en magere zuivel en je kunt het nog meer laten zakken.

JA! ik wil graag afvallen! Download dan hier het GRATIS ebook!!!

Slaapapneu

Mensen met overgewicht krijgen extra weefsel achter in hun keel. Wanneer je lichaam ontspant tijdens het slapen kan dat weefsel naar beneden zakken en je luchtweg blokkeren. Het zorgt ervoor dat je de hele nacht in stappen stopt met ademen, wat allerlei gezondheidsproblemen veroorzaakt, vooral voor je hart. Een beetje afvallen kan de slaapapneu verbeteren. Soms genoeg zodat je kunt stoppen met het gebruik van de grote ademhalingstoestellen die het behandelen.

recepten

Slaap langer en beter

5% afvallen en je slaapt veel beter en wordt ook uitgerust wakker, zeker als je het afvallen combineert met gezond eten en af en toe sporten. Je wordt veel fitter wakker.

Een betere humeur

Gewichtsverlies kan helpen om een beter humeur te krijgen. Wetenschappers proberen nog steeds uit te zoeken waarom, maar een beter lichaamsbeeld en verbeterde slaap kunnen een deel van de reden zijn. In een onderzoek voelde depressieve mensen met veel overgewicht zich beter nadat ze gemiddeld 8% van hun lichaamsgewicht verloren hadden.

Ontstekingen

Vet cellen, vooral die rond de buik, kunnen chemicaliën vrijmaken die het hele lichaam irriteren en ontsteken. Dit houdt verband met gezondheidsproblemen zoals artritis, hartaandoeningen, hartaanvallen en beroertes. Werk aan een doelstelling van 10% gewichtsverlies, en u kunt de hoeveelheid van deze stoffen verlagen en je kansen op een ernstige ziektes verkleinen.

meer seks afvallenMeer seks

Als je te zwaar bent, heb je meestal minder seks. Het kan zijn omdat je je gewoon niet lekker voelt over je lichaam. Maar het kan ook zijn dat je minder verlangen hebt.  verlies een paar kilo en je voelt je niet alleen beter over jezelf, je bent ook vaker in de stemming.

 

 

 

Tot zover ons lijstje met dingen die je kan verbeteren als je maar een klein beetje bent afgevallen. Om te beginnen met dat kleine beetje afvallen kan je het beste beginnen met gezonde voeding waar je ook weer van afvalt.  Een aanrader is om het eBook Afslank recepten bijbel te downloaden.

JA! ik wil graag afvallen! Download dan hier het GRATIS ebook!!!

Onderaan deze pagina kan je reageren op dit artikel.

7 manieren om je dieet goed van start te laten gaan ->>

6 thoughts on “Wat een gewichtsverlies van 5% kan betekenen voor je gezondheid

  1. Pingback: Waarom ben ik altijd hongerig? | Het dieet plan!

  2. Pingback: Bereken je BMI | Snel en eenvoudig je BMI berekenen!! Hetdieetplan.nl

  3. Pingback: Een afslankprogramma kiezen? Bekijk de beste afslankprogramma's

  4. Pingback: Wat is obesitas? Het dieetplan, Helpt bij afvallen en overgewicht

  5. Pingback: Beste en slechtste salades voor je gezondheid | Lees meer....

  6. Pingback: Bmi berekenen vrouwen in de overgang! Lees NU verder!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *